FAQ

Общи въпроси


Споделеното пътуване е широко разпространен начин за пътуване в Европа. Пътувайки по този начин, всички ние спомагаме за намаляването на вредните емисии във въздуха, спестяването на разходи и намаляването на трафика по улиците. Организирането на пътуването се осъществява чрез предварителна комуникация между шофьора и пътниците, които се договарят за начални и крайни точки на пътуването, междинни спирки, време на пътуването и споделен разход на гориво.

Чрез няколко прости стъпки, за по-малко от 5 мин, вие можете да станете част от магията на споделеното пътуване. Регистрирайте се и намерете своите спътници.

Използването на сайта е напълно безплатно!

Сайта е с нетърговска цел и забранява публикуването на обяви, организиращи пътуване с цел печалба. Не е позволено публикуването на обяви с превозни средства с повече от 8 седалки или тегло над 3,5 тона.

Листа се обновява постоянно за удобство на потребителите, но ако не видите населеното място, до което искате да пътувате – напишете e-mail и нашият екип ще се погрижи за добавянето му.

Можете да се свържете с нас, като изпратите съобщение на нашият e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Шофьор


За да публикувате обява трябва да сте регистриран потребител с профил тип “шофьор”. След като сте направили регистрация, можете да се идентифицирате в сайта и да публикувате от потребителското меню разположено в горната част на уеб-сайта.
Можете да изтриете публикувана от Вас обява, чрез натискане на бутона за редакция на пътуването, намиращ се в горния десен ъгъл в обявата. В полето "състояние" изберете опцията "изтриване на пътуването" и натиснете бутона "запази".
Можете да видите профила на всеки потребител, заявил желанието си да се присъедини към вашето пътуване, както и неговият потребителски рейтинг и да я откажете или приемете.
Ще бъдете уведомен с лично съобщение и e-mail.
Можете да приемете толкова пътници, за колкото е сертифициран автомобилът ви. За удобство на пътуващите препоръчваме да съобразявате броят им с размера на автомобила.
Чрез лично съобщение, използвайки системата на sednakola.com или чрез мобилен телефон, който ще можете да намерите в профилната информация на потребителя.
Можете по всяко време да отмените пътуването си. Препоръчваме да уведомите предварително за това пътниците, които са заявили своите места в него за да имат възможност да отреагират.
Оставете обявата активна, след минаване на часът на начало на пътуването, обявата ще бъде архивирана автоматично и скрита от листа с активни обяви.
Не винаги ще можете да пътувате с максималния брой пътници. Причина за това може да бъде денят и времето на пътуване или лошият ви потребителски рейтинг. Екипът на sednakola.com препоръчва да спазвате правилата за пътуване, за да осигурите безопаснотта и комфорта на пътуващите с Вас, Така ще можете да поддържате висок потребителски рейтинг.


Пътник


Споделеният разход се определя и съобщава от шофьора и зависи от разхода на автомобила и броят на пътниците. Според условията за ползване на sednakola.com няма право споделено пътуване да се използва за цел печалба.
Екипът на sednakola.com препоръчва да потърсите за превоз от 2 до 4 дни преди пътуването.
За Ваша сигурност имате право да се откажете от пътуването или да поискате от шофьора да се идентифицира, след което да решите дали искате да осъществите пътуването.
Намери най-подходящата за теб обява в раздел Търсене на платформата. Освен необходимата информация за пътуването ще можеш да прегледаш и потребителската информация и рейтинг на шофьора и да заявиш своето място за това пътуване чрез лично съобщение чрез системата ни. След това той ще може да се свърже с теб чрез обратна връзка или директно на мобилният ти телефон. Също така можеш да се свържеш с него директно на публикуваният в обявата мобилен телефон.
Причина за отказ на заявката Ви от шофьора може да бъде вече запълненият с пътници автомобил или лошият Ви потребителски рейтинг. Екипът ни препоръчва на всички пътници да спазват правилата за пътуване, за да поддържат високи потребителски рейтинги.